top of page

Det är vi som är Hund & naturliv Hälsningland

vinter_edited.jpg

Jag som driver Hund och Naturliv heter Lena Lind. Jag har en bakgrund som grundskollärare. 2018 bestämde jag mig för att göra något helt annat. Hundar och katter har funnits med nästan hela mitt liv. Jag är uppväxt med jakt- och sällskapshundar. Större delen av mitt vuxna liv har jag haft hund.I dag har vi en Lagotto, Lotuz. Min hund och jag håller på med Rallylydnad, spår, både vilt- och personspår, Hoopers och lite lydnad. Men framför allt är vi ute mycket i skog och mark. Husse Peter tränar gärna med Lotuz och då är det springning som gäller.  Med denna bakgrund var det inte svårt att starta detta företag. Men det behövdes en del studier och ansökningar för att starta.

* STARTA EGET KURS

*HUNDDAGIS/HUNDPENSIONATFÖRESTÅNDARE

*PRAKTIK

*TILLSTÅND FÖR VERKSAMHET MED DJUR, LÄNSSTYRELSEN

*TILLSTÅND FÖR TRANSPORTÖRER, JORDBRUKSVERKET

*TILLSTÅND FÖR DJURTRANSPORTVERKSAMHET, BILEN

Efter detta har jag vidareutbildat mig med följande:

*JOBBA MED KATT

*AFFÄRSUTVECKLING RUF

Det jag vill med mitt pensionat/dagis, är att varje hund eller katt ska känna sig som en prins eller prinsessa när de är hos oss. Varmt omhändertagande och trygghet för både djur och ägare. Med skogen runt knuten vill jag erbjuda härliga skogsturer för den som vill.

Mango o P.jpg

Ibland möter ni min make Peter här på vår lilla gård. Peter jobbar som timmerchaufför, men på ledig tid hjälper han mig med rastningar och är det fler än en hund från samma familj så tar vi gärna skogsturer tillsammans. Peter och jag har haft hundar tillsammans sedan 2006. Vår första gemensamma hund hette Frasse och han kommer för alltid finnas i våra minnen. Peter är också den som sköter alla grönytor och snöslungning hos oss. Är det något som behöver lagas så rycker han gärna in.

bottom of page